Antikvariat Maud

Sommaren 2021 invigdes Antikvariat Maud i Nya museet i Broby hembygdspark. 

Antikvariat Maud erbjuder begagnad litteratur inom många olika ämnen. Fokus ligger på hembygd (främst Göinge och övriga Skåne, men även en del från övriga Sydsverige), natur, teknik, konsthistoria och mycket mer. 

Vill du skänka böcker som passar antikvariatets inriktning så tar vi gärna emot.

Söker du en särskild bok eller litteratur i ett specifikt ämne, är du varmt välkommen att ta kontakt med Gunilla Kärrdahl som ansvarar för antikvariatet. Gunilla kan ge snabbt besked om boken du önskar finns inne, och i annat fall kan hon bevaka titeln och återkomma till dig om/när boken kommer in. 

Gunilla nås på e-post: gunilla@karrdahl.se eller telefon/sms 070-522 19 57.  

Antikvariatet är i regel öppet lördagar udda veckor kl. 11-14 (se kalendariet). Ändringar kan förekomma och ibland är det öppet även på andra tider. Betalning sker med kontanter eller swish. Genom att handla stödjer du föreningens verksamhet och underhållet av hembygdsparken och byggnaderna.

Varmt välkommen!  

Gunilla Kärrdahl har god hjälp av bibliofilen Nils-Åke Sjösten i arbetet med antikvariatet. Foto: Ingela Frid.

Varför Antikvariat Maud?

Antikvariatet har fått namn efter en av vår förenings verkliga trotjänare, Maud Lindström, som lade ett stort arbete på att ordna och förteckna vårt arkiv och bibliotek. Maud var därtill i många år ledamot och sekreterare. Hon gick bort våren 2021. 

Foto: Leif-Åke Lannetoft, 2003.